Rýchlosť prenosu dát

V dnešnej dobe už nepotrebujú pripojenie k internetu len firmy ale i bežný človek. Možností pripojenia máme niekoľko, pričom každé má svoju výhodu i nevýhodu a hlavným ukazovateľom, na ktorý sa kladie záujem je dosahovaná rýchlosť pripojenia, teda rýchlosť odberu megabitov za sekundu, ktorú označujeme skratkou Mbit/s.
klávesy stahování

Výhody a nevýhodu si musíte porovnať v prvom rade podľa toho, na čo chcete internet používať a či ho chcete do mobilu alebo počítača, ktorý bude vo Vašej pracovni alebo domácnosti. Internet v mobile býva podstatne slabšou alternatívou, no má obrovskú výhodu v tom, že internet máme stále so sebou.

Ak ste však usadený typ, ktorý trávi voľný čas najradšej doma a vo svojom okolí, výhodnejšie by bolo pouvažovať nad pripojením k osobnému počítaču. Počítač je oproti mobilu výkonnejší a v tomto smere má i praktickejšie, kvalitnejšie a pestrejšie využitie.

V opačnom prípade, kedy doma trávite minimum času, ste stále preč a na cestách i vo svojom voľnom čase, pre Vás by mal byť jednoznačnou voľbou internet v mobile či tablete.
mrak a šipka

Dôležitou vecou v oboch prípadoch zostáva, aby sa rýchlo načítavali www stránky a aby ste pri pripojení online nemali žiadne problémy so zasekávaním. Toto je podľa môjho pohľadu najdôležitejšie, pretože rýchlosť sťahovania je vždy otázna. Z toho dôvodu, že aj pokiaľ vlastníte rýchly internet, tak v prípade záujmu stiahnutia určitých súborov /napríklad filmov/ použijete webovú stránku, ktorá umožní rýchlosť odberu len povedzme 150 Kbit/s, čo je dosť biedne, nevraviac o 50 Kb/s. Nebýva to chyba nášho pripojenia ale chyba serveru danej stránky, ktorá je obmedzená, pričom z nej sťahuje veľa ľudí. Tieto stránky nám dávajú možnosť používať ich ako „free“, no poskytnú nám rýchlosť odberu ako nejakým žobrákom. O také stránky nestojím, ale žiaden strach. Existujú i stránky, ktoré sú skutočne free a doprajú nám široký výber súborov i vysokú rýchlosť sťahovania.

You may also like...