Tak tomuto sa hovorí výkon!

Pre tých, ktorí si dávajú záležať na tom, aby bol ich počítač výkonný a hľadajú vždy to najlepšie, mám veľkú novinu. Na svete je už procesor z generácie i9 a to až s osemnástimi jadrami!
nálepky na laptopu
Ak to porovnám s tým, že modely PC a notebookov asi tak z roku 2014 mali štvorjadrové procesory tretej generácie, tak je to veľká zmena. S modelmi procesora tretej generácie sme boli relatívne spokojní a ich výkon 2,4 GHz považujem za silný výkon. Ale čo by som potom povedal na tieto nové procesory, ktoré idem opísať? Popravde, taký výkon si poriadne ani neviem predstaviť, ale jedno je isté- ide o veľmi veľmi veľmi výkonnú novinku.
Túto novinku má, ako inak, na svedomí najznámejší výrobca najkvalitnejších procesorov, firma Intel. Tento  procesor, teda čip 7900X sa však bude najskôr predávať v USA a jeho minimálna cena bude 1000 dolárov.
vnitřek počítače
Tieto procesory už deviatej generácie sa budú dodávať v konfiguráciách s 12, 14, 16 a 18 jadrami. Firma Intel už uviedla i odporúčanú cenu za tieto najnovšie procesory a verte mi, nebude to zatiaľ lacné.  Model s dvanástimi jadrami by mal stáť 1200 dolárov a ten spomínaný model s osemnástimi jadrami má odporúčanú cenu 2000 dolárov. Nedá mi nespomenúť fakt, že dnes by ste na Slovensku za 1000 euro zhotovili celý počítač a bola by to úplná špica, to najlepšie. A to by sme za 1000 euro mali komplet všetky nové a výkonné komponenty. Intel Core i9 s 18 jadrami bude stáť 2000 euro a jedná sa len o procesor. Pritom takýto procesor využijú hlavne tí, ktorí sa chcú pripraviť na najnovšie počítačové hry, hrať ich na maximálnom rozlíšení a pritom ich naživo vysielať v tej najvyššej kvalite. Takže ak ste radový užívateľ a doteraz ste so svojim počítačom spokojní, tak si chvíľu počkajte a buďte  spokojní i naďalej. Toto bude zrejme vybavenie pre hardcore gamerov, ktorí si však aj tak budú musieť chvíľu počkať, hlavne ak pochádzajú z Európy. Ale za pár rokov už takéto procesory asi budú nutnosť pre nás všetkých, no samozrejme, dovtedy aj klesnú na cene.

You may also like...